Jednostka podblatowa Insta Fizz marki Blupura zapewnia świetne parametry pracy, wyjątkową wydajność oraz pozwalaj zaoszczędzić znaczną ilość miejsca. Gwarantuje ona dostęp do dużych ilości wody gazowanej w temperaturze pokojowej, jej wydajność to aż 200 litrów wody na godzinę. Niewielkie rozmiary umożliwiają umieszczenie jednostek Insta Fizz pod większością blatów oraz zabudowanie ich w szafkach. Urządzenie może współpracować z zewnętrzną chłodziarką oraz może być połączone z większością dostępnych na rynku wylewek i kranów i baterii.
Podblatowa jednostka chłodząca i gazująca wodę, a zarazem dystrybutor Blupura InstaFizz to urządzenie przeznaczone na użytek branży HORECA – restauracji, hoteli, firm cateringowych, barów, biur i firm produkcyjnych itp. Wysokiej klasy sprzęt włoskiej marki Blupura jest nisko wydajnym i bardzo wygodnym w zastosowaniu podajnikiem dobrej jakości wody niezbędnej do przygotowania chłodnych i gazowanych napojów oraz do innych procesów technologicznych w gastronomii. W połączeniu z nalewakami serii BluGlass Tower C3P lub BluSeven dystrybutor BluSoda Box 30 Fizz jest nie tylko praktyczny i komfortowy w użytkowaniu, ale też stanowi efektowny element wystroju wnętrza, pozwalający zaoszczędzić miejsce na blatach roboczych, co jest tak ważne w gastronomii. Wydajność aż 200 litrów na godzinę pozwoli na skuteczną dystrybucję wody w dużym obiekcie gastronomicznym.
Dystrybutor wody to urządzenie, które na dobre wpisało się w krajobraz biur, urzędów, szpitali i innych obiektów – wszędzie tam, gdzie zarządcom czy najemcom zależy na tym, by pracownicy czy goście mieli wygodny dostęp do zdrowej i smacznej wody pitnej. Wadą klasycznych dystrybutorów butlowych jest to, że wymagają one częstej wymiany zasobników z wodą. Problemem są nie tylko koszty zakupu wody mineralnej, ale też jej transport, wygospodarowanie niemałej przestrzeni magazynowej, recykling opakowań. Rewolucyjny okazał się wynalazek dystrybutorów bezbutlowych podłączanych bezpośrednio do lokalnej instalacji wodnej. Dzięki odpowiedniemu systemowi filtracji woda podawana przez takie urządzenia nie odbiega jakością od dobrej wody źródlanej. To niezwykle oszczędne rozwiązanie, w związku z czym po dystrybutory wody coraz chętniej sięga branża HORECA. Tego typu urządzenia znacznie ułatwiają pracę za barem lub na kuchennym zapleczu. Błyskawicznie dostarczają wody potrzebnej do zaparzenia herbaty albo przygotowania drinka.
Bezbutlowe dystrybutory wody dzielą się na wolnostojące, nablatowe i podblatowe. O ile te pierwsze świetnie sprawdzają się w przestrzeni budynków użyteczności publicznej, restauracje, hotele czy inne obiekty gastronomiczne najchętniej korzystają z dystrybutorów podblatowych, takich jak seria Box Fizz. To urządzenia cechujące się kompaktowymi rozmiarami, które w dodatku można dyskretnie i funkcjonalnie umieścić pod barem. Tym samym zajmują niewiele cennej przestrzeni. Wyeksponowane są jedynie estetyczne nalewaki.
Dane techniczne
Model:
Blupura Insta Fizz
Typ:
dystrybutor wody
jednostka podblatowa
Wydajność:
200 litrów na godzinę
Woda zimna gazowana:
tak
Woda w temperaturze pokojowej:
tak
Woda zimna:
tak
temperatura 5-12 stopni Celsjusza
Woda gorąca:
nie
Technologia chłodzenia:
DRY Cooling
Czynnik chłodniczy:
GAS R290
Wymiary urządzenia / opakowania:
szerokość: 16,6 / 25,5 cm
głębokość: 41,7 / 50,0 cm
wysokość: 43,9 / 50,0 cm
Waga:
10 kg
Wyposażenie dodatkowe:
zestaw filtracji wody
lampa UV na wejściu
reduktor ciśnienia wody
reduktor ciśnienia gazu
butla z gazem CO2
licznik zużycia wody
Materiał obudowy:
stal nierdzewna szlachetna
Zużycie energii:
370W / 1,6 A